Vioolles

Naast uitvoerend violiste ben ik ook viooldocente.
Sinds 2008 heb ik mijn eigen lespraktijk in ‘s-Graveland en sinds 2018 in Voorburg.

In mijn lessen staat speelplezier en muziek maken centraal. Je leert op een leuke manier goed viool te spelen, in een les waarvan de sfeer ontspannen is, waarin natuurlijk hard gewerkt wordt, maar ook gelachen!
Om goed te leren spelen en om de muziek echt te begrijpen, behandelen we in de les niet alleen de stukken die je op krijgt, maar werken we ook veel aan viooltechniek, houding, muzikaliteit en theorie (het leren lezen en begrijpen van het notenschrift).
Stukken spelen is natuurlijk leuk, maar goed stukken kunnen spelen, is nog véél leuker!

Elke leerling is anders. Daarom zoek ik samen met de leerling naar stukken die het meest geschikt zijn; het is natuurlijk leuker een stuk te spelen wat je helemaal geweldig vindt, dan een stuk wat je liever diep in de kast weglegt.
Minstens 2 keer per jaar organiseer ik een voorspeelavond. Dit is een feestelijke aangelegenheid waarbij alle leerlingen de kans krijgen om in een ontspannen sfeer aan familie en vrienden te laten horen wat ze de afgelopen tijd geleerd hebben.
Naast individuele optredens wordt er ook kamermuziek gemaakt. Samenspel is een belangrijk onderdeel van muziek maken, en het vormt dan ook een spetterend einde van een voorspeelavond!

Deze voorspeelavonden zijn goede momenten om naar toe te werken, maar als het niveau en de ambitie hoog genoeg is, zijn er ook andere doelen te vinden.

Ik bereid leerlingen voor op audities voor orkesten, zoals het Cuypersensemble of een studentenorkest, en concoursen, zoals het Amstelveens Muziekconcours en het Nationaal Viool Concours.

Bekijk ook de tarieven die ik hanteer.