Fuchs-De Bakker

Carien (viool) en Ernst Paul (piano) spelen samen sinds 2004. Ze hebben elkaar leren kennen bij de viooldocent van Carien, Joan Wijzenbeek, waar hij de leerlingen van haar lespraktijk begeleidde. Sinds Carien is afgestudeerd, spelen ze weer regelmatig samen recitals.
Omdat ze al zo lang samenspelen, valt de interactie tussen de musici op; ze zijn helemaal op elkaar ingespeeld en kunnen daardoor speels en vrij spelen.


Ernst Paul Fuchs is een veelgevraagd begeleider van instrumentalisten en zangers. Als pianodocent en repetitor is hij werkzaam bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder in Emmeloord. Als uitvoerend pianist maakt hij o.a. deel uit van het Trio Dame Blanche en The James Whale Orchestra.

Naast pianist en docent is Ernst Paul actief als amateurzanger. Sinds 2006 zingt hij bij de bassen inkamerkoor Concerto Cherise in Utrecht. Dit heeft zijn belangstelling voor vocale muziek verder aangewakkerd. Sinds 2010 begeleidt hij opera projecten bij De Nationale Opera in Amsterdam.

 

Carien de Bakker is actief als soliste, kamermusicus en viooldocente. Vanwege haar voorliefde voor kamermuziek, speelt ze in verschillende ensembles, waaronder het Borealis Trio dat ook optreedt onder andere voor de stichting Live Music Now, opgericht door de beroemde violist Yehudi Menuhin. Deze stichting brengt concerten naar mensen toe die zelf niet in staat zijn om naar concerten te gaan, bijvoorbeeld omdat ze in een psychiatrische instelling zitten, asielzoekers zijn of dakloos zijn.
Carien speelt ook regelmatig bij het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en het Orkest van het Oosten. Daarnaast heeft Carien een uitgebreide lespraktijk.

                                                                                                                        Foto’s ©Marleen de Bakker